Logo de Hasselbraam

Openbare basisschool de Hasselbraam
Sportlaantje 8
5076 AM  Haaren (NB)
T 0411-622839
E info@dehasselbraam.nl

Facebook de Hasselbraam

Fantastische projectmarkt van de groepen 5/6 en 6/7

Vandaag hebben de kinderen in de lounge en speelzaal van de Sprankel hun beste beentje voorgezet. Allemaal mooie projecten, power points, spulletjes, projectboekjes en heldere verhalen. Kinderen, ouders, opa’s en oma’s, allemaal waren ze hartstikke lovend over dat wat de kinderen lieten zien en horen. We zijn trots op ze hoor!

 

Heerlijk schaatsen in Oisterwijk

Wat een verwennerij:

Met het treintje van de Parel Expres naar Oisterwijk, daarna heerlijk schaatsen op de mooie ijsbaan in Oisterwijk, warme chocomel met slagroom toe en dan via een extra lange route terug naar school………

Alle kinderen van de groepen 5/6/7 en 8 vermaakten zich samen uitstekend!

Kerstdiner in groep 6/7? Dan eerst samen boodschappen doen.

Het traditionele kerstdiner staat op programma. Altijd reuze gezellig met allemaal zelf gemaakte lekkernijen, foute kersttruien en andere leuke kerstkleding. Van tevoren spreken we af wie wat maakt. De boodschappenlijst wordt opgesteld en daar gaan we hoor. Op de fiets, met rekenmachine, geld en de boodschappenlijst naar de AH.

Het was hartstikke gezellig en het ging heel erg goed. Er werd goed gelet op de prijs en prima bij elkaar opgeteld! Het zijn gewoon een stel toppers, die kinderen uit groep 6/7!

Ons kerstdiner wordt vast super lekker.

Veiligheid kinderen belangrijk voor de burgemeester

Vandaag werden de kinderen van de groepen 7 en 8 verrast met een bezoek van de burgemeester en een medewerker van de gemeente Haaren. Ze kwamen vertellen over het onderwerp veiligheid tijdens de jaarwisseling. Ze vertelden over de do’s and don’t tijdens het afsteken van vuurwerk.

Er werden heel veel vragen gesteld en goede opmerkingen gemaakt.

De burgemeester vond het zelfs zo belangrijk dat alle kinderen een veiligheidsbril kregen. Is dat niet mooi? Dat de kinderen de bril maar goed gaan gebruiken en helemaal gezond weer terugkomen na de kerstvakantie!

Voorleeskampioene van de Hasselbraam

De kinderen uit de groepen 7 en 8 hebben volop meegedaan aan de voorleeskampioenschappen. Er werd werkelijk heel goed gelezen. Uit de 6 overgebleven kinderen mochten de kinderen van de hele school een winnaar kiezen. Jelt en Hanna gingen de hele tijd gelijk op. Uiteindelijk heeft de directeur ook naar hen allebei geluisterd en uiteindelijk voor Hanna gekozen. We zijn natuurlijk trots op alle kinderen dat ze hebben willen lezen.

We gaan Hanna natuurlijk aanmoedigen als ze meedoet tijdens de kampioenschappen van de Haarense scholen!!!!!!!!!!!

Mediamasters 2019

Met veel vuur hebben de kinderen van groep 7 (En natuurlijk deden de kinderen van groep 6 regelmatig ook wel mee ;-)) aan mediamasters gewerkt. Problemen moesten worden opgelost en de spanning steeg ten top toen de finale gespeeld moest worden.

Vandaag vroeg iemand wanneer de winnaar bekend gemaakt zou worden………… Helaas, wij zijn het niet geworden, maar een school uit Rosmalen.

 

Groep 6/7 is prima op stoom.

Maarten van der Weijden zei het al, “Als iets niet lukt, begin dan gerust nog een keer.”  Nou dat doen we ook. met 28 kinderen proberen we zo veel mogelijk ieder één ballon te zijn.

en morgen gaan we laten zien tijdens de maandviering waar we goed in zijn. En dat is een heleboel hoor.

 

Kalender voor de komende maand

 

13, 20 en 27 maart
Hasselbraam
Academie
Groepen
5 t/m 8