Logo de Hasselbraam

Openbare basisschool de Hasselbraam
Sportlaantje 8
5076 AM  Haaren (NB)
T 0411-622839
E info@dehasselbraam.nl

Facebook de Hasselbraam

Natuurkrachten

Bij Naut zijn we bezig met natuurkrachten, zoals magnetisme, F=MxA, zwaartekracht, middelpuntvliedende kracht………

Daarom bouwen we bruggen van papier en kijken we hoeveel onze bruggen van papier kunnen dragen. Heel veel! Zelfs bij 5 kilo buigt ie nog helemaal niet door.

 

Heilige Huisjes, een bezoek aan de moskee

Bij Brandaan -onze geschiedenismethode- zijn we een tijd geleden aangekomen bij de geloven. Tijd om eens in de verschillende wereldgodsdiensten van Heilige Huisjes te duiken. Katholiek, Protestant, Islam, Jodendom en het Hindoeïsme zijn aan bod gekomen. We hebben allerlei filmpjes bekeken, samen van alles besproken, kleine toneelstukjes gedaan en nu dan een bezoek aan de moskee in Tilburg. Een prachtige moskee. De meneer die ons ontving heeft ons heel veel verteld over de Islam en de overtuigingen die de Islamieten vanuit dit geloof hebben. Hartsikke interessant. Ook mochten we nog even kijken in de winkel die onder de gebedsruimte ligt.

                         En dat tapijt was zo dik dat je er wel op zou kunnen slapen. De strepen lieten precies zien waar je moet staan en knielen.

 Dag moskee, dag Tilburg. Terug naar Haaren.

D’is ie wel of Disney?????

Carnaval groep 7, D’is ie wel of Disney? Dat bleef de hele optocht toch echt wel de vraag.

Met z’n allen gingen we er lekker hossen en carnavallen.

Tjebbe was Prins Hasselbraam, dus hij mocht zijn Prinsen-outfit aan!

En ook nog een extra onderscheiding van de Jeugdraad!

Projectmarkt

Groep 7 kinderen laten zich van hun beste kant zien met mooie projecten over zebra’s, De Slag bij Waterloo, klassieke dans, Sinterklaas, Haaren, snoep, jaguars, autisme, bomen en planten, De Oertijd, Tropisch Regenwoud. beren en beeldhouwen. Ze hebben hun beste beentje voorgezet. Van mooie power point tot quiz, van kijkdoos tot zure bom van Napoleon.

De reacties waren zeer positief.

 

Okke verdedigt de eer van de Hasselbraam

Met groep 7 zijn we vandaag afgereisd naar Esch voor de voorleeskampioenschappen van de Haarense scholen. Samen met de andere kandidaten heeft Okke het grandioos gedaan. Best spannend hoor, om als laatste te moeten lezen. Dummie de Mummie, een hartstikke leuk boek.

De medaille heeft Okke dubbel en dwars verdiend.

Terwijl de jury tot een besluit kwam wist Noa namens de klas de boekenquiz te winnen. Grandioos toch!!!! De laatste vraag had zij als enige goed!

Onze yell voor Okke? “Nou jongens niet zo mokken, onze ster is toch echt Okke!!!”

Heerlijk schaatsen op de schaatsbaan in Oisterwijk

Allereerst mochten we met de Parelexpres naar Oisterwijk. Dat was natuurlijk al een belevenis op zich.

En daarna heerlijk schaatsen. we waren het met z’n allen in ieder geval over één ding eens: Wat hebben de kin deren al goed leren schaatsen!!! Het is duidelijk dat de kinderen vaker op de schaatsbaan eerst in Haaren en nu in Oisterwijk hebben gestaan. Hartstikke leuk. Daarna met de Parelexpres weer terug. lekker zingend en kletsend. Absoluut voor herhaling vatbaar volgend jaar.

Met Museumschatjes naar het Geniemuseum in Vught

20181120_101212 20181120_101204Allemaal waren we goed ingepakt, want het was behoorlijk fris. Maar ach dat geeft niet, we kunnen wel wat hebben. Eenmaal in het museum werden we heel hartelijk ontvangen. We werden in twee groepen verdeeld: De helft ging binnen allemaal vragen beantwoorden, de andere helft ging dat buiten doen. Tjee, wat zijn die genietroepen toch vernuftig!!!! En al die bruggen en voertuigen buiten!!!!

20181120_13320120181120_10295020181120_11104620181120_10304020181120_13313520181120_111107

Binnen waren ook hele mooie uitstallingen, maar vragen waar we best onze tanden even in moesten zetten.

Na onze lunch zijn we nog een bunker in geweest. Dat was best spannend. Het was er behoorlijk bedompt hoor. En uiteindelijk zijn we allemaal, kinderen, ouders en juf door het ontsnappingsluik naar buiten gegaan!

De terugreis verliep goed. Ook al liep er een ketting af en kwam die vast te zitten. Guus wist daar wel raad mee hoor!!

Allemaal toppers dus!

 

Nationaal schoolontbijt en Voorleeskampioenschappen

Vandaag hadden we ons jaarlijkse schoolontbijt! Heerlijk met elkaar ontbijten en dan goed ons best doen bij de voorleeskampioenschappen!!!

IMG-20181109-WA0012IMG-20181109-WA0014 Een kleine impressie.

Van tevoren hadden we natuurlijk gepraat over het hoe en waarom van een goed ontbijt. Dan zeggen ze: Leren, een feestje voor iedereen.

Vóór ons eigen schoolontbijt mochten de kinderen van de leerlingenraden van de Haarense basisscholen gaan ontbijten bij de burgemeester. En hoe gaaf is dat!!! Er is heerlijk gegeten en na afloop had Semmy nog wel een belangrijke vraag.

IMG-20181107-WA0006

 

 

En na dit heerlijke ontbijt werd er ook nog eens prachtig voorgelezen door o.a. 3 kinderen uit groep 7: Isabella, Jelt en Okke. Alle drie, net als de kandidaten van groep 8, prima voorlezers!!!

Uiteindelijk hebben ze unaniem voor Okke gekozen:

20181118_151212 Okke, gefeliciteerd!

20181122_082228

 

 

Kalender voor de komende maand

10 juni
Alle kinderen
vrij ivm Pinksteren

11 t/m14 juni
alle kinderen vrij
ivm studieweek

17 juni 
Rapport mee 
naar huis